Sport

Džumhur: Dolazi do smjene generacija, Federer još uvijek najbolji (VIDEO)

Tekst: Hasan Selhanović, Foto FENA/Almir Razić

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, koji je prije šest dana završio nastup na Australian Openu u šesnaestini finala, smatra da na svjetskoj teniskoj sceni uskoro dolazi do velike smjene generacija.  

- Igrači koji su nekada bili u vrhu polako posustaju. Mislim da je to dobro za tenis. Britanac Kyle Edmund koji se plasirao u polufinale, ne iznenađuje me što je dobro igrao. Chung je u polufinalu, ne bih baš rekao da će on uspjeti da se nađe tu. Bio je u dobroj formi i došao do polufinala - izjavio je prvi bh. reket. 

Po njegovom mišljenju, smjena generacija, za sada, se ne odnosi na fenomenalnog Švicarca Rogera Federera, koji je još uvijek "najbolji teniser svijeta".

- Iskreno, mislim da je Federer trenutno daleko najbolji, čak i sa svojih 37 godina. Lagano može da dođe do novog  naslova na Australian Openu - smatra Džumhur.

Federer u petak igra polufinalni meč protiv Hyeona Chunga. Ukoliko prođe Južnokorejca u finalu bi ga čekao Hrvat Marin Čilić, koji je danas pobijedio Edmunda sa 6:2, 7:6 (4), 6:2.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) H.D.