Sport     | 25.01.2018. 13:27 |

Bh. reprezentativka održat će sportsku Radionicu 'U zdravom tijelu zdrav duh'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Reprezentativka Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Samra Selimbegović, u sklopu ''Ledene čarolije'' Općine Novo Sarajevo, održat će danas u 17 sati sportsku radionicu ''U zdravom tijelu zdrav duh''. 

Sutra od 14 sati na rasporedu je likovna radionica za najmlađe posjetitelje, dok će od 17 sati biti organizovana i akcija doniranja odjeće i hrane za socijalno ugrožene građane, koju provodi Udruženje ''Pomozi.ba''.

Prioriteti su konzervirana hrana, tjestenina, ulje, brašno, riža i slične osnovne namirnice. Sve prikupljene donacije dostaviti će se socijalno ugroženim porodicama i pojedincima u sklopu projekta ''Obrok za sve'' u vidu gotovih obroka i prehrambenih donacija, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Svečano zatvaranje ''Ledene čarolije'' bit će održano u subotu u 17.30 sati, kada će najmlađim polaznicima škole klizanja načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručiti diplome.

Općinski načelnik priključit će se i humanitarnoj akciji Udruženja ''Pomozi.ba'' tako što će uručiti paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'