Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 16:17 |

FTZ - Besplatna edukacija za uspješnu realizaciju poslovne ideje (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 24. januara (FENA) - Mnogo je mladih koji imaju ideje za pokretanje vlastitog biznisa. Nažalost, često im je za realizaciju njihove ideje prepreka manjak kapitala. Za takve mlade ljude Fondacija tuzlanske zajednice danas je počela besplatnu edukaciju o tome kako uspješno realizovati poslovnu ideju. Najuspješniji  imaju šansu da za svoje ideje dobiju i finansijsku podršku u okviru projekta "Postani sam svoj gazda".

Mladi u dobi od 18 do 30 godina, koji nemaju formalno registriran biznis, a žele da ideje pretoče u djela, na edukaciji će unaprijediti svoja znanja i vještine poslovnog planiranja, marketinga i ostalih poduzetničkih oblasti.

- Vještine koje ćemo mi zagovarati su vještine pisanja poslovnog plana, vještine izrade marketing plana, izrade finansijskog plana. Sve su to vještine koje će njima biti potrebne prilikom osnivanja i registracije biznisa. Pri tome, mi smo osigurali mentorstvo kroz davanje besplatnih savjeta - kazao je koordinator projekta "Sam svoj gazda" FTZ Tarik Baraković.

Dvadeset polaznika će biti osposobljeni da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduju za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis. 

 -  Ovdje sam trenutno na modulu ove edukacije u nadi da ću dobiti grant za ostvarenje i postizanje nekih svojih ideja. Trenutno imam ideju otvoriti pedagoško - psihološko savjetovalište na području Tuzlanskog kantona, zato što takav oblik poduzetništva još nemamo ovdje - kazao je jedan od učesnika edukacije.

Nakon procjene dostavljenih biznis planova, planirano je da se uspostave četiri mala biznisa do kraja novembra 2018. godine, uz start-up podršku od 5.000 KM po biznisu. Predviđeno je da se obuka sastoji od šest modula, a svaki modul će se sastojati od četiri predavanja sa po četiri školska časa. Ukupan predviđeni broj časova je 96.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1381

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/114gNVF_Fn38Q75wVuzZLTPNy_d4SOlKK?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Edukacija policijskih službenika o nasilju u obitelji

CIK- Završena edukacija o elektronskim prijavama i započet proces javnih nabavki za Lokalne izbore

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'