Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 15:23 |

U Posavskoj županiji dogovoren početak certifikacije timova obiteljske medicine

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. siječnja (FENA) – U Orašju je u srijedu dogovoren početak certifikacije 21 tima obiteljske medicine u domovima zdravlja Orašje, Odžak i Domaljevac u Posavskoj županiji, priopćeno je iz Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH.

Predstavnica Agencije Melka Mercvajler sastala se s direktoricom Doma zdravlja Orašje Ljiljanom Leovac i županijskim ministrom zdravstva, rada i socijalne politike Damirom Živkovićem, a na sastanku je iskazana spremnost za što skoriji ulazak zdravstvenih ustanova u toj županiji u proces uvođenja sistema sigurnosti i kvaliteta.

''Zadovoljna sam što naši timovi obiteljske medicine napokon ulaze u ovaj proces. Imamo odlične timove koji rade dobar posao i kvalitetno, a ulaskom u proces certifikacije dobivamo i zvaničnu potvrdu da je to što radimo kvalitetno i sigurno, što je za nas kao zdravstvene profesionalce velika satisfakcija'', kazala je Leovac.

Dodala je kako se sve radi u interesu pacijenata te da s dodjelom certifikata nemaju namjeru stati u unapređenju kvalitete.

''Zainteresirani smo i podržavamo ovaj proces, koji je nešto što je u interesu i dobrobiti pacijenata i zdravstvenih profesionalaca u našoj županiji", kazao je ministar Živković.

Iskazao je zadovoljstvo što timovi obiteljske medicine ulaze u proces certifikacije što će, kako kaže, svakako doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite u toj županiji.

Ocijenio je kako se nada da će taj proces uskoro početi te da vjeruje kako će biti uspješno okončan na zadovoljstvo svih.

''Timove obiteljske medicine očekuje osnovna obuka, potom slijedi facilitacija tijekom koje će facilitator AKAZ-a raditi s timovima na uvođenju potrebnih standarda i procedura, nakon čega slijedi vanjska ocjena'',  ustvrdila je Melka Mercvajler iz AKAZ.

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Mostar otvara Zrakoplovno-medicinski centar

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Dom zdravlja Tuzla uvodi dodatne termine za vakcinaciju djece

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo