Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 13:34 |

Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH podržala budžet

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegvoine na današnjoj sjednici usvojili su u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu u iznosu nešto nižem od dvije milijarde KM.

Za finansiranje institucija BiH predviđeno je oko 950 miliona KM,  za servisiranje vanjskog duga nešto više od milijardu KM, a ovako predloženi budžet na sutrašnjoj sjednici trebali bi razmatrati delegati Doma naroda, nekon što ga je podržao i Predstavnički dom.

Komisija je u prvom čitanju usvojila i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na ovaj način pravo na policijski dodatak, osim policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Članovi Komisije napomenuli su u okviru rasprave o ovoj tački dnevnog reda da bi tokom amandmanske faze ovim zakonskim aktom trebalo obuhvatiti i 16 radnika Interpola BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

PSBiH - Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!