Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 12:23 |

Opozicija u RS: Za izbore jednog kandidata sa predloži SDS, a drugog PDP

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 24. januara (FENA) - Predsjedništvo PDP-a izrazilo je podršku predsjedniku stranke Branislavu Borenoviću i rukovodstvu partije za nastavak razgovora s ciljem postizanja konačnog dogovora o zajedničkim kandidatima Saveza za promjene (SzP) za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz RS, po princupu da jednog kandidata predloži SDS, a drugog PDP.

Na sinoćnoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banja Luka je najoštrije osuđeno najavljeno poskupljenje grijanja, jer se, kako su zaključili, radi o novom udaru na standard građana od strane vlasti predvođene SNSD-om i to nakon usvajanja akciza, koje će izazvati lančana poskupljenja.

PDP smatra da je grijanje u Banjoj Luci ove sezone na veoma niskom nivou.

-Tehnološki je vraćeno u prošli vijek s tzv. šporet-toplanom na drva, a nastavljeno je i sa sumnjivim nabavkama, jer je MUP RS podnio krivičnu prijavu za jedinu nabavku mazuta koju je nova gradska vlast provela. Iz ovih činjenica vidljivo je da gradska vlast, predvođena SNSD-om i gradonačelnikom Igorom Radojičićem, nastavlja kontinuitet svih dosadašnjih SNSD-ovih vlasti u Banjoj Luci, te da nisu ispunili očekivanja građana  - navedeno je u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Počela druga faza glasanja u Indiji

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu