Svijet     | 24.01.2018. 10:23 |

Trump nije zabrinut Muellerovom istragom ruskog uplitanja tokom izbora

FENA Internet

WASHINGTON, 24. januara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da nije zabrinut aktuelnom istragom ruskog uplitanja u predsjedničke izbore tokom koje je član njegove administracije ispitivan po prvi put.

Ministarstvo pravde potvrdilo je u utorak da je ued specijalnog savjetnika prošle sedmice nekoliko sati ispitivao državnog tužioca Jeffa Sessionsa.

Specijalni savjetnik Robert Mueller istražuje navode o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore u 2016. i saradnji između Trumpovog izbornog štaba i i Moskve.

- Nisam zabrinut - izjavio je Trump novinarima u Bijeloj kući.

Američki predsjednik također je kazao da nije razgovarao sa Sessionsom o onome o čemu je raspravljao s Muellerovim istražiteljima.

Tim specijalnog savjetnika također razmatra sve navodne pokušaje Trumpa da opstruira istragu.

Sessions se distancirao od Muellerove istrage u martu prošle godine, u potezu koji znači da neće imati ovlasti da utiče na Muellerove napore i koji je izazvao žestoke kritike američkog predsjednika. 

Washington Post je, pozivajući se na dva izvora, javio u utorak kako Mueller želi da ispituje Trumpa u narednih nekoliko sedmica zbog njegovih odluka da smjeni savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaeal Flyna i bivšeg direktora FBI Jamesa Comeya.

Sudeći po novinama, Trumpov pravni tim želi da predsjednik odgovori na pitanja kroz kombinaciju posrednih intervjua i pisanih izjava, prenosi Xinhua.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana