Kultura     | 23.01.2018. 15:14 |

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru organizira 'Dan otvorenih vrata'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. januara (FENA) - Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) organizirat će u subotu, 27. januara, "Dan otvorenih vrata“ u Mostaru i Sarajevu.

Događaj je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uslovima selekcijskog procesa.

To je prilika da se srednjoškolci upoznaju sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju, a za sva pitanja na raspolaganju će im biti profesori i učenici UWC-a Mostar.

Također, bit će im dostupni i aplikacijski formulari i brošure, a moći će razgledati i učionice i laboratorije u kojima se izvodi nastava.

Cilj "Dana otvorenih vrata“ je učenicima zainteresiranima za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog konkursa za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH, koji je otvoren do 9. februara ove godine.

Dan otvorenih vrata u Mostaru će biti upriličen u zgradi Gimnazije Mostar od 12 do 14 sati, dok će se u Sarajevu održati na adresi: Skenderija 33, na prvom spratu, u vremenu od 11 do 13 sati, najavili su organizatori.


 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata: Nekoliko stotina maturanata posjetilo Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta