Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 15:37 |

Konaković se susreo s policajcima veteranima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Povodom obilježavanja 25. godišnjice od postrojavanja Prve policijske brigade Stari Grad Sarajevo, organizatori sjećanja na taj historijski izuzetno važan događaj danas su u znak zahvalnosti za podršku posjetili premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i uručili mu simboličan poklon.

U delegaciji organizatora godišnjice bili su nekadašnji pripadnici Brigade Enes Bezdrob, Alija Jašarević i Darko Čorić te sin šehida te jedinice Enes Agić.

Konaković je izjavio da, s obzirom da je prethodne godine obilježena i jubilarna 25. godišnjica formiranja prve organizovane odbrambene formacije na samim počecima odbrambeno-oslobodilačke borbe za opstojnost, suverenost, cjelovitost i nezavisnost Bosne i Hercegovine, dodatna podrška iz Kabineta premijera je bila neupitna te se podrazumijevala.

Iz Vlade KS-a podsjećaju da je 18. maja 2017. na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović izvršeno postrojavanje više od 300 veterana te brigade. Tom jubileju je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika lokalnih vlasti, vojske, policije, a upriličen je bogat kulturno-umjetnički program uz prigodna obraćanja i polaganje cvijeća na spomen obilježje poginulim pripadnicima te brigade.

Današnji susret je bio prilika da se svi njegovi akteri prisjete tog historijskog trenutka kada se u srcu Sarajeva te najteže 1992. postrojilo oko 800 mladih policajaca i položilo zakletvu da će svojim životima braniti jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana