Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 13:44 |

Za rad Konfučijevog instituta u Banjoj Luci 200.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 23.januara (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas u Banjoj Luci Informaciju o potrebnim finansijskim sredstvima za početak rada i obavljanje djelatnosti Konfučijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Zadužena su ministarstva finansija te prosvjete i kulture Republike Srpske da osiguraju finansijska sredstva u iznosu od 200.000 KM, s ciljem davanja podrške radu Konfučijevog instituta.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je zadužila i ministarstva pravde i finansija da utvrde sve neophodne naredne aktivnosti kako bi se pokrenuo postupak izgradnje zgrade Ustavnog suda RS-a u što kraćem periodu.

Usvojena je i Informacija o sanaciji Javne ustanove Studentski centar ''Nikola Tesla'' Banja Luka - Paviljon I s restoranom, Paviljon II i vanjsko uređenje, koji su oštećeni u olujnom nevremenu u Banjoj Luci.

Od Studentskog centra ''Nikola Tesla'', Banja Luka se traži da provede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom štete učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'