Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 08:50 |

Podrška za Roditeljsku kuću i Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka

FENA Fedzad Forto

ZENICA, 23. januara (FENA) - Podrška za Roditeljsku kuću i Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka mogla bi se po prvi put naći u budžetu Zeničko-dobojskog kantona čije se usvajanje očekuje naredne sedmice.

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak na prošloj sjednici Skupštine pokrenuo je inicijativu za uvođenje posebne budžetske pozicije "Transfer za Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od raka u iznosu od 20.000 KM".

- Na ovaj način naš kanton bi poslao poruku solidarnosti s djecom oboljelom od raka i njihovim roditeljima, te trajnim izdvajanjem podržao aktivnosti psihosocijalne podrške i kontinuiranog smještaja za ovu djecu i njihove porodice. U okviru Roditeljske kuće koja je smještena u Sarajevu, roditelji i djeca iz cijele zemlje, pa tako i iz našeg kantona imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka. Dakle, imamo i pravo i obavezu da barem malo ublažimo teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice - rekao je Duvnjak.

Na kraju kaže kako se nada da će sistemska podrška institucija Zeničko-dobojskog kantona podstaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane i plemenite projekte i inicijative.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Duvnjak saslušan u SIPA-i po njegovoj krivičnoj prijavi protiv Milorada Dodika

Duvnjak se odriče cijelog iznosa 'bijelog hljeba' od 36.000 KM u humanitarne i društveno-korisne svrhe

Duvnjak danas u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom