Regija     | 22.01.2018. 14:06 |

Hrvatska: Razminirano područje u Dvoru uz granicu s BiH

FENA Agencije

 

SISAK, 22. siječnja (FENA) - Završen je projekt razminiranja područja u općini Dvor uz državnu granicu Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, od ukupno četiri četvorna kilometra, čime je omogućen bolji nadzor i pristup hrvatskoj granici, a korak je i prema uspostavljanju shengenske granice, rečeno je u ponedjeljak u Sisku.

Projekt je trajao pola godine, a njegova ukupna vrijednost je 4,6 milijuna eura, od čega 3,9 milijuna eura čine sredstva EU u okviru IPA programa, javlja Hina. 

 Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Zdravko Modrušan istaknuo je kako je razminirano ukupno četiri dužna kilometra uz samu granicu te da je na tom području pronađeno i uništeno oko 300 komada ubojitih sredstava, najviše protupješačkih mina.

 Razminiranjem tog dijela općine Dvor, u Sisačko-moslavačkoj županiji također je osjetno povećana sigurnost djelatnika hrvatske granične policije u sprječavanju ilegalnih aktivnosti u pograničnom području, a omogućeno je i učinkovito funkcioniranje svih službi na graničnim prijelazima s BiH, istaknuto je.

 

 

 

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Božinović: Na državnoj granici nema napetosti i pucnjave, a što bi neki htjeli

Kurti: Oružane snage Srbije koriste redovite vježbe za provokacije u blizini granice s Kosovom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!