Sport     | 22.01.2018. 12:16 |

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti

FENA Vanja Tolj

ZENICA, 22. januara (FENA) - Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv selekcija SAD-a i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će selektor testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

- Imamo talentovanu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je super provjera za sve nas - izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Selektor dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljansto i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni štab ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli da li imaju ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će takmičenje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

- Igrat ćemo sve te utakmice najbolje što možemo, jer svi znamo da kroz Ligu nacija možemo otići na evropsko prvenstvo. Tu ćemo imati vrhunske protivnike i odlične utakmice - ističe Prosinečki.  

Dodaje da će propreme biti obavljene u Trening kampu NS BiH Zenici gdje igrači imaju mir i sve uslove za rad, te da će Savez pokušati dogovoriti prijateljske utakmice nakon što BiH sazna protivnike u Ligi nacija.    

Članovi stručnog štaba selekcije BiH Kenan Hasagić, Gordan Ciprić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić složni su da su ambicije selekcije BiH jasne, te da je cilj plasman na evropsko prvenstvo.

Rahimić naglašava da je velika čast i privilegija biti član reprezentacije, iako je njegova i uloga Kenana Hasagića sada drugačija.

- Ovo je veliki korak naprijed za nas i nadam se da ćemo uz dobar rad i zalaganje napraviti uspjeh i plasirati se na evropsko prvenstvo - rekao je bivši reprezentativac BiH.

Nogometaši BiH otputovat će u SAD u srijedu, 24. januara, u večernjim satima. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo