Sport     | 21.01.2018. 15:40 |

Hokejaši BiH nakon produžetka slavili protiv Makedonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Olimpijskoj dvorani Zetra u prijateljskom susretu Makedoniju rezultatom 7:6 nakon produžetka.

Bh. hokejaši su bolje otvorili susret i brzo su došli do dva gola prednosti, dok su Makedonci uspjeli smanjiti, ali je prvih 20 minuta igre na kraju završeno vodstvom bh. reprezentacije rezultatom 3:1.

Drugu trećinu bolje su otvorili Makedonci i nakon nešto više od deset minuta igre u ovom periodu došlo je do izjednačenja (3:3). U završnici druge trećine BiH je uspjela ipak doći do četvrtog gola i u posljednjih 20 minuta ući s minimalnim vodstvom (4:3).

U posljednje dvije minute treće četvrtine ušlo se s rezultatom 5:5, a onda je bh. reprezentacija došla do novog vodstva. Makedonci su ipak uspjeli izboriti produžetak golom 40 sekundi prije kraja.

U produžetku su bh. momci minutu prije kraja došli do gola i pobjede protiv Makedonije u drugoj prijateljskoj utakmici (7:6). Makedonci su jučer slavili rezultatom 8:7.

Dvostruki strijelci za reprezentaciju BiH bili su Dino Čordalija i Amar Hadžihasanović, a po jedan gol dali su Nermin Logo, Miralem Jahjafendić i Mirza Omer.

Hokejaška reprezentacija nastavlja pripreme za Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo III divizije koje će se odigrati u Sarajevu od 24. do 28. februara 2018. godine, saopćeno je iz Hokejaškog saveza BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U okviru obilježavanja 40 godina Olimpijskih igara u Sarajevu Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju

Hokejaškom utakmicom najavljen završetak projekta 'Sarajevo Holiday Market'

Sarajevo domaćin prvog regionalnog ljetnog hokejaškog kampa (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom