Bosna i Hercegovina     | 21.01.2018. 11:23 |

Oko stotinu porodica u Bugojnu koristi usluge Javne kuhinje

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 21. januara (FENA) -  Oko stotinu porodica iz Bugojna, koje su u stanju socijalne potrebe, koristi usluge Javne kuhinje koja djeluje u sklopu Centra za socijalni rad u tome gradu. 

-Hoće li neka porodica biti na spisku korisnika zavisi od procjene socijalnih radnika, koji tu odluku donose na osnovu prikupljene dokumentacije i analize materijalnog položaja njenih članova - kazala je šefica ove kuhinje Edina Čardžić.

Dešava se, dodaje, da određena porodica ima pravo na korištenje usluga Javne kuhinje, ali da se sve punoljetne i radno sposobne osobe iz te porodice ne nalaze na spisku za topli obrok.

-Uglavnom su korisnici naše kuhinje majke, maloljetna djeca, školarci, kao i starije osobe i penzioneri koji žive sami, a njihova primanja nisu dovoljna da bi se prehranili i platili sve režije - naglasila je.

Istaknula je da u posljednje tri godine Javna kuhinja djeluje bez većih poteškoća, zahvaljujući podršci, prvenstveno lokalne vlasti, pojedinih donatora, te mnogih građana koji na razne načine pomažu najugroženije sugrađane.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu