Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 20.01.2018. 16:24 |

Njemačka lobira u EU za podizanje novih sankcija Iranu

FENA Internet

BERLIN, 20. januara (FENA) - Njemačka lobira kod evropskih saveznika za nove sankcije Iranu u pokušaju da spriječe izlazak SAD-a iz ugovora o nuklearnom programu, objavio je "Der Spiegel", prenosi Reuters.

List citira briselskog diplomatu koji kaže da Njemačka traži od Francuske i Velike Britanije da prihvate novi set sankcija te da Trumpove kritike shvate ozbiljno.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo komentirati navode lista.

Njemačka traži da Iran bude kaženjen zbog uplitanja u sukobe na Bliskom istoku, posebno u Siriji i Jemenu. Ali, najviše zbog toga što bi izlazak Trumpa iz ugovora značio krah jednog od najvažnijih međunarodnih sporazuma posljednjih godina.

Teheran je saopćio da će odgovoriti na bilo kakve nove sankcije ili povlačenje iz međunarodnog sporazuma na bazi kojeg je Iran obustavio svoj nuklearni program.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'