Magazin     | 19.01.2018. 13:57 |

'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

Na tom prestižnom festivalu, koji se organizuje 11-tu godinu po redu, učestvovat će preko 80 izlagača/proizvođaća domaćih i stranih vina i gastro proizvoda, a po prvi put bit će  predstavljena domaća  vrhunska  vina autohtonih sorti  Žilavka I Blatina koja su na Decanter World Wine Awards 2017. osvojila nagradu Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine.

- Decanter World Wine Awards je naprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se održava u Londonu. Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijeloga svijeta osvojiti nagradu Platinum – Best Central & Eastern European i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autoktonih sorti Žilavka i Blatina u samu svijetsku vinsku elitu - saopćili su organizatori. 

Cilj Festivala jeste promocija vinske industrije i kulture vina, turizma i ugostiteljstva, proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Počeo 'Sarajevo wine fest 2024' - Rekordna posjećenost uz najveći broj izlagača do sada

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom