Ekonomija     | 19.01.2018. 11:00 |

Stolačkim poljoprivrednicima po 2000 eura za poslovnu ideju

FENA Cvita Kusić

STOLAC, 19. siječnja (FENA) - Potpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede. 

 Riječ je o projektu kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Europe, a sufinancira Općina Stolac.

 Njemačka nevladina organizacija Help je 1. travnja 2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. prosinca 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

 Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

 Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava, a prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura za ideje iz oblasti poljoprivrede, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Općine Stolac.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta