Najave     | 19.01.2018. 11:13 |

Zimska škola „Digitalna forenzika i informacijska sigurnost“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Program „Zimska škola - Digitalna forenzika i informacijska sigurnost“, koji u saradnji s MICROSOFT-om Bosne i Hercegovine provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu (UNSA), bit će realiziran od 19. januara do 10. februara na ovom fakultetu.

Svečano otvaranje Zimske škole bit će upriličeno večeras u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Za učešće u ovoj Zimskoj školi prijavljeno je 46 polaznika, i to profesionalaca iz IT sektora, te studenata UNSA i drugih visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine.

Akademsko osoblje Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i najeminentniji stručnjaci iz prakse, delegirani od MICROSOFT-a, provodit će intenzivnu obuku  polaznika u cilju savladavanja programa digitalne forenzike i informacijske sigurnosti.

Pored MICROSOFT-a Bosne i Hercegovine, partneri u realizaciji ovog projekta su Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, te Centar za edukaciju sudija i tužilaca FBiH.

Također, kao i za sve ostale programe cjeloživotnog učenja koje realizira naš fakultet, partner i ove Zimske škole je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i IOM ozvaničili saradnju (VIDEO)

Deseto,jubilarno izdanje Network konferencije od 25. do 27.marta u Neumu (VIDEO)

U Neumu počela Microsoft Network 9 konferencija, prijavljeno 1.100 učesnika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta