Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 10:17 |

Načelnik Čitluka i ministar Soldo održali radni sastanak

FENA Saopćenje

 

ČITLUK, 19. siječnja (FENA) - Ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Oliver Soldo posjetio je u četvrtak općinu Čitluk gdje se susreo s načelnikom Marinom Radišićem s kojim je razgovarao o aktualnoj braniteljskoj problematici te nedavno održanom okruglom stolu 'Mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017.-2022. godine'.

Po ministrovim riječima, na sastanku je također bilo riječi i o mogućnostima otkupa proizvoda od strane Podravke d.d. iz Hrvatske.

Suradnja s 'Podravkom'  je prilika za razvoj poljoprivredne proizvodnje braniteljskih zadruga i unaprijeđenije plasmana proizvoda braniteljskih OPG-ova, zbog čega je ministar Soldo od načelnika Radišća dobio informaciju o potencijalnim poljoprivrednim površinama na području općine Čitluk koje bi se mogle koristiti u realizaciji suradnje s tom kompanijom, izvijestila je Općina Čitluk na svojim internetskim stranicama.  

Suradnja braniteljskih zadruga i Podravke d.d. odvijat će se kroz projekte u kojim će ta kompanija, sukladno svojim potrebama, kroz cijene, količine i vrste proizvoda ponuditi različite programe, nakon čega će biti potrebno na terenu organizirati adekvatnu proizvodnju kako bi se traženi proizvodi kvalitetno proizveli i distribuirali ovoj prehrambenoj tvrtki, istaknuo je Soldo.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo