Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 09:55 |

Stožer civilne zaštite ZHŽ-a usvojio Program aktivnosti za 2018. godinu

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 19. siječnja (FENA) - Zapadnohercegovački županijski Stožer civilne zaštite na sjednici u četvrtak u Širokom Brijegu razmatrao je i usvojio Izvješće o radu u 2017. godini te Program aktivnosti za 2018. godinu.

 Na temelju analize aktivnosti Stožera u 2017. godini zaključeno je kako je Stožer u potpunosti ostvario svoju zakonski utvrđenu zadaću u sustavu zaštite i spašavanja ZHŽ-a. 

 Ostvarena je odlična suradnja Stožera s općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, županijskim i općinskim/gradskim povjerenstvima za procjenu šteta, te sa Županijskom upravom civilne zaštite koja je u funkciji stručne službe Stožera obavljala stručne, administrativne, financijske, tehničke i druge poslove. 

 Stožer je dao pozitivno mišljenje na Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2017. godini, koje će biti dostavljeno županijskoj Vladi na usvajanje.

 Također, dano je pozitivno mišljenje na Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2018. godini. 

 Osim toga, Stožer je usvojio nekoliko odluka neophodnih za normalan rad i funkcioniranje sustava zaštite i spašavanja u ZHŽ-u, kao i Odluku o izdvajanju sredstava za općine/grad u ostvarivanju njihovih zadataka u području zaštite i spašavanja.

 I ove godine Stožer će s Upravom civilne zaštite ZHŽ-a organizirati obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite - 1. ožujka, objavljeno je službenim internetskim stranicama Grada Širokog Brijega.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo