Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 18:48 |

Grabar-Kitarović upozorila na problem odlaska mladih

FENA Saopćenje

ŽEPČE, 18. januara (FENA) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas u Žepču, gdje je boravila tokom drugog dana službene posjete Bosni i Hercegovini, sve one koji razmišljaju o odlasku da ostanu u svom kraju.

- Odlazak stanovništva posebno mladih ljudi bolna je činjenica i u Hrvatskoj, ali drago mi je da uz to vidimo i puno veselja, optimizma, puno projekata ovdje - kazala je Grabar-Kitarović.

Podsjetila je da je u BiH doputovala zbog svih u BiH, zbog BiH kao druge domovine hrvatskoga naroda, ali kao i susjedne i prijateljske države.

- Ovdje sam vođena ne samo svojom predsjedničkom dužnošću već doista svojim dubokim osjećajima prema BiH, prema njenom narodu, prema svima koji ovdje žive - istaknula je tokom posjete Katoličkom školskom centru "Don Bosco".

Naglasila je da će Hrvatska i dalje pomagati ne samo Hrvate nego sve stanovnike BiH na svim poljima, od zdravstva do privrede da bi se osigurali što bolji uvjeti za sve građane.

Najavila je i da će se dalje raditi na povezivanju Hrvatske i BiH kao dviju prijateljskih država koje će zajedno graditi svoju budućnost u optimizmu i okviru dobrih odnosa.

Direktor Centra Milan Ivančević zahvalio je predsjednici što je odabrala baš ovu obrazovnu ustanovu kao predmet posjete i interesiranja, ali i na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći Vlade Republike Hrvatske za podršku pri izgradnji Centra i svih sadržaja koji mu pripadaju.

Tokom posjete Žepču Grabar-Kitarović susreta se s općinskim načelnikom Matom Zovkom kada je razgovarano o prilikama u tom gradu koje, kako je istaknuto mogu biti primjer lokalnim zajednicama kada je u pitanju suživot, saradnja i međusobno uvažavanje.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Grabar-Kitarović na Baku Forumu: Budućnost zapadnog Balkana su EU i NATO

SIPA pretresla jednu lokaciju u Žepču

Čović: Politička i društvena kriza u BiH mora se žurno rješavati

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom