Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 15:14 |

Općina Centar i ''Porodično savjetovalište'' potpisali memorandum o saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.januara (FENA) – Sarajevska Općina Centar i Kantonalna javna ustanova ''Porodično savjetovalište'' danas su potpisali Memorandum o poslovnoj saradnji.

Porodično savjetovalište će pružati psihosocijalne usluge i organizirati i realizirati edukativna predavanja za korisnike usluga Općine Centar, vršiti istraživanja u čijem fokusu je porodica, te podržati kampanje, aktivnosti i projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti o važnosti porodice.

-  U skladu s potpisanim memorandumom, ove dvije institucije će posebnim ugovorima definirati međusobna prava i obaveze u svakom konkretnom zajedničkom projektu. Pri tome će prednost imati projekti koji će biti realizirani u saradnji sa predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te centrima za zdravo starenje na području općine Centar - rečeno je prilikom potpisivanja Memoranduma

Načelnik Općine Cantar Nedžad Ajnadžić i direktor Porodičnog savjetovališta Senad Alić potpisali su Memorandum.

Ovom prilikom Ajnadžić je kazao da Kantonalna javna ustanova ''Porodično savjetovalište'' zauzima važno mjesto u društvu pa stoga Općina Centar pruža podršku njenom radu, što će činiti i ubuduće.

Alić se zahvalio na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci i naglasio da je Općina Centar jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja ima senzibilitet da pomaže rad ove ustanove.

Bilo je govora  i o osnaživanju socijalnih veza starijih osoba sa dobnom populacijom i porodicom, jačanjem njihove socijalne uključenosti, koji se uspješno realizira u saradnji sa Centrom za zdravo starenje.

Osim toga, na području središnje sarajevske općine će u najskorije vrijeme biti otvoren Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, u čiji rad i aktivnosti će se uključiti i Porodično savjetovalište.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta