Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 12:43 |

Evropska sedmica prevencije karcinoma grlića maternice obilježava se u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ZENICA, 18. januara (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u sklopu svojih aktivnosti, a s ciljem obilježavanja Evropske sedmice prevencije karcinoma grlića maternice, i ove godine organizuje akciju i kampanju o temi edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice - izaberi život – pobijedi stid – uradi papa test.

Cilj tih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan kada će posjetiti svog ljekara i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa papa testom.

Kako se navodi u saopćenju, prva javna osoba iz regiona, koja je vrlo rado i bez razmišljanja prihvatila poziv Instituta da podrži akciju je regionalna pop zvijezda Jelena Tomašević.

 - Zadovoljstvo mi je da podržim akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Cilj nam je podizanje svijesti i prevencija karcinoma grlića materice. Pozivam vas drage dame, da vodite računa o svom zdravlju i barem jednom godišnje uradite papa test. Sebi, ali i našim roditeljima, muževima, braći i prijateljima, trebamo zdrave i zato brinimo o našem zdravlju. Izaberite život, pobijedite stid, uradite papa test - rekla je Tomašević. 

U narednom periodu Institut će pozvati, uključiti i animirati još nekoliko poznatih i javnih ličnosti BiH i regiona u tu akciju, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije