Ekonomija     | 18.01.2018. 13:17 |

Banke i telekom operateri su nosioci digitlanog ekosistema u 2018. godini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Bankarstvo u cjelini, pa tako i u Bosni i Hercegovini, prolazi kroz transformaciju iniciranu napretkom tehnologije i potrebama tržišta za brzim i jednostavnim rješenjima, a jedno od takvih rješenja je ClickPay, savremena usluga Sberbank BH čiji potencijal je prepoznao i HT Eronet.

ClickPay klijentima omogućava da putem mobilnog uređaja plaćaju komunalne račune potpuno sigurno u bilo koje doba dana. Usluga je besplatna i dostupna putem aplikacija internet i mobilnog bankarstva, saopćeno je iz Sberbank BH.

- Upravo digitalno bankarstvo omogućava novi poredak u kojem će se ogledati najveća razlika među bankama. Veseli me činjenica da u HT Eronetu imamo pouzdanog partnera jer su banke i telekom operateri nosioci digitalnog ekosistema. Siguran sam da će kroz zajedničko partnerstvo Sberbank i HT Eroneta najviše koristi imati naši klijenti - izjavio je izvršni direktor i član Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić.

HT Eronet, kako je kazao član Uprave Tomislav Ruk, u posljednje dvije godine uložio je izuzetne napore u procesu digitalne transformacije kompanije. Ovi napori su generirali niz digitaliziranih usluga za njihove krajnje korisnike, a usluga ClickPay, realizirana sa Sberbankom, predstavlja dodatno proširenje digitalnih kanala.

 - Tom suradnjom smo osigurali korisnicima HT Eroneta i Sberbank brzo i sigurno plaćanje telekomunikacijskih računa, bez obzira gdje se nalazili. Potrebno je naglasiti da HT Eronet korisnike usluge ClickPay, u 2018. godini očekuju brojne pogodnosti pri korištenju ove usluge - dodao je Ruk, saopćeno je iz Sberbank BH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'