Najave     | 17.01.2018. 20:18 |

Druženje sa polaznicima i korisnicima radionice za izradu medicinskih perika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" upriličit će u četvrtak u Sarajevu druženje sa polaznicima i korisnicima radionice za obuku vlasuljara i izradu medicinskih perika.  

Dio je to projekta nazvanog "Moja kosa tvoja kosa" koji podržava Vlada Švicarske, a ima za cilj poboljšanje emocionalnog i psihičkog zdravlja hematoonkoloških pacijenata, reintegraciju ranjivih skupina u porodicu, školu i širu zajednicu obezbjeđivanjem medicinskih perika, revitalizaciju vlasuljarskog zanata te kreiranje novih profesionalnih prilika za obučene vlasuljare.

Iz Udruženja naglašavaju da su u proteklih osam mjeseci izradili i uručili 11 perika djeci starosti između 3 i 19 godina. Dvije perike su u fazi izrade, a sutrašnji dan će iskoristiti da uruče periku djevojčici iz Bihaća, koja ima trajnu alopeciju.

- Javnost u BiH, a i šire u regiji informirana je o kampanjama doniranja kose za taj projekt i za potrebe izrade dječijih perika i obuke novih vlasuljara. Ovo je prilika da dodatno informiramo javnost o projektu, potrebi za doniranjem kose kao i samoj usluzi koju Udruženje nudi, bez obzira da li dijete ima trajni ili privremeni gubitak kose -  navode iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Kako se navodi u najavi tog događaja perike iz radionice Udruženja dostupne su, besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose da bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u  matičnu sredinu.

Događaj je najavljen za 18. januar u 12 sati u prostorijama Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", ulica Himze Polovine 21.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo