Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 19:24 |

Podrška programskim opredjeljenjima Federalnog ministarstva za boračka pitanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja koja njeguju tradicije HVO-a danas su održali radno-konsultativni sastanak, nastavljajući uspješnu saradnju.

Na sastanku su analiziranje realizovane aktivnosti Ministarstva u 2017.godini te razmatran plan aktivnosti za 2018. godinu.

Konstatovano je da je saradnja između Koordinacije i Ministarstva na korektnom nivou, a sve radi rješavanja svih pitanja za poboljšanje statusa boračkih kategorija.

Predsjedavajući Koordinacije Dragan Radić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom i dao podršku programskim opredjeljenjima resornog ministarstva za 2018. godinu, te istakao da su napravljeni konkretni pomaci u rješavanju statusnih pitanja boračkih kategorija.

Predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja pripadnika HVO Lazar Martinović istaknuo zadovoljstvo  radom i dao punu podršku fondacijama.

- Fondacije su recept za budućnost u svim federalnim institucijama, i smatram da je to jako dobra stvar koju je Vlada Federacije BiH realizovala sa Ministarstvom i udrugama kao osnivačima – rekao je Martinović.

Sa sastanka je upućen zahtjev prema predstavnicima oba doma Parlamenta Federacije BiH da usvoje Budžet za 2018.godinu, kao i Zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

Dogovoreno da se kroz predstojeće radne posjete svim kantonima, utvrdi stanje boračkih kategorija na terenu, te da se napravi prijedlog prioriteta koji će se rješavati kroz realizaciju Sporazuma Vlade Federacije BiH i predstavnika boračkih saveza i udruženja o dostignutom nivou sredstava u Budžetu Federacije BiH na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkoga rata i fondacije, saopćeno je iz Bukvarevićevog kabineta.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo