Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 17:49 |

Grabar-Kitarović sa kardinalom Puljićem

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović tokom zvanične posjete BiH danas se u Sarajevu susrela s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

-  Nakon dvije godine ponovo smo se susreli u Sarajevu i drago mi je da je predsjednica Grabar-Kitarović došla da možemo razmijeniti naša razmišljanja i vjerujem da će predsjednica sa ovim pokušati stvoriti ozračje suradnje i razumijevanja jer to je njezin cilj - izjavio je Puljić nakon susreta održanog u prostorijama Ambasade Hrvatske u BiH.

Puljić je dodao da vjeruje da će se u BiH posebno u ovoj godini, izbornoj, pristupiti rješenju i razumijevanju i stvaranju jedne sigurnosti koja će zaustaviti iseljavanje ljudi.

- Politička nesigurnost izaziva da ljudi odlaze iz ove zemlje koja je lijepa, treba je voljeti i za nju se boriti, ali ne možemo je izgrađivati ako netko smatra da je ona njegova privilegija. Zemlja je to sviju nas koji smo u njoj rođeni, živimo i u njoj želimo ostati – izjavio je Puljić.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Grabar-Kitarović: BiH treba dobiti status kandidata za EU

Kardinal Puljić posjetio Središnjicu Caritasa BiH

Susret kardinala Puljića i premijera Plenkovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'