Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 15:38 |

Članovi Kolegija PSBiH i Grabar-Kitarović: Jačati dijalog između dviju zemalja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susreli su se danas s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović koja boravi u posjeti BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da treba dodatno raditi na jačanju komunikacija između dviju susjednih i prijateljskih zemalja da bi se izbjegli problemi, površna pa nekada i zlonamjerna tumačenja iznesenih stavova i izrečenih izjava.

U tom svijetlu, posjeta predsjednice Grabar-Kitarović naglašena je kao dobar potez u pravo vrijeme koji doprinosi boljem razumijevanju i stvaranju boljih uvjeta za otklanjanje otvorenih problema između dviju država.

S druge strane, ukazano je na potrebu stalne afirmacije pozitivnih primjera u saradnji privrednika dviju susjednih zemalja kao i njihovom zajedničkom nastupu na trećim tržištima poput saradnje "Energoinvesta" i "Končara".

Na taj način, kako je rečeno, ohrabrilo bi se još snažnije povezivanje koje doprinosi boljitku građana obje države, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Tokom razgovora istaknuto je da što je moguće prije treba pokušati na kvalitetan način usaglasiti izmjene u izbornom zakonodavstvu da bi se olakšala implementacija rezultata općih izbora koji će biti održani u oktobru ove godine.

Pri tome, rečeno je, treba voditi računa o tome da se ispoštuje jednakopravnost svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Sastanak je bio prilika da članovi kolegija domova još jednom zahvale  Hrvatskoj na pomoći koju pruža na euroatlantskom putu BiH kao i njenom zalaganju da se održi raspoloženje članica EU za njeno proširenje na zemlje zapadnog Balkana.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'