Kultura     | 17.01.2018. 16:11 |

Uskoro počinje snimanje filma „Suosjećanje za đavola“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) – Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, resorni ministri i članovi radne grupe „Centra za savremenu umjetnost“ razgovarali su o posljednji detaljima organizacije snimanja filma „Suosjećanje za đavola“.

Film kanadskog reditelja Guillaume de Fontena je koprodukcija Monkey Pack Film-a iz Francuske, Go Films-a iz Kanade, Nexus Factory-a iz Belgije i bh.produkcijske kuće SCCA/pro.ba i inspirisan je istinitim događajima.

Temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom '92-'93. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

Producentica Amra Bakšić Čamo je najavila početak snimanja za 2. februar i trajat će do 16. marta ove godine na različitim lokacijama u Sarajevu.

Razgovarano je o konkretnim potrebama ekipe filma, datumima, terminima, načinima zaustavljanja saobraćaja te o svim drugim detaljima kako bi se uspješno snimio ovaj film koji je važan za Sarajevo, a da se u isto vrijeme ni na koji način ne zaustavi svakodnevni život u gradu.

Premijer Konaković je uime Vlade KS podržao snimanje ovog filma kao izuzetno važnu aktivnost kojom se još jednom potvrđuje da je Sarajevo grad umjetnosti i grad filma.

- Cjelokupan sistem Kantona Sarajevo podržat će snimanje ovog filma - riječi su kojima je premijer Konaković zaključio današnji sastanak sa predstavnicima ove filmske i produkcijske kuće, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu