Ekonomija     | 17.01.2018. 12:42 |

Nadležne institucije na nivou BiH da zaštite domaću proizvodnju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA,17.januara (FENA) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) podržalo je zahtjeve Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača RS-a da se uredi vanjskotrgovinsko poslovanje i zaštiti domaća proizvodnja.

S tim u vezi pozvali su nadležne institucije na nivou BiH da preduzmu sve propisane mjere za uređenje ove oblasti.

Iz entitetskog resornog ministarstva navode da su u prethodnim godinama bili jedan od glavnih inicijatora za uređenje ovog pitanja i provođenje svih dozvoljenih mjera u smislu zaštite domaćeg poljoprivredno-prehrambenog sektora, kako na nivou RS, tako i u BiH. 

Osim toga, Ministarstvo će, kako dodaju, u okviru svojih ingerencija i mogućnosti uložiti dodatne napore u svrhu stabilizacije stočarske proizvodnje u RS-u s ciljem podizanja njene konkurentnosti.

-Pitanje uređenja vanjskotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće proizvodnje, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a iniciralo je i na posljednjem sastanku vlada  RS-a i Federacije BiH – navodi se u saopćenju.

Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača RS-a jučer je zatražio od institucija na nivou BiH uvođenje mjera za zaštitu domaće proizvodnje mesa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo