Regija     | 17.01.2018. 12:13 |

Drecun: Posjeta Vučića Kosovu rizična, Ivanovićevo ubojstvo planirano

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 17. siječnja (FENA) - Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun smatra kako je najavljena posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovskoj Mitrovici u subotu kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu, sigurnosno vrlo rizična, ali neophodna.


Iz kabineta predsednika Srbije ranije je beogradskim medijima potvrđeno da će u povodu ubojstva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Srbija, demokracija, pravda, predsjednik Vučić u subotu posjetiti Kosovsku Mitrovicu, a u subotu uvečer Gračanicu i Laplje Selo kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu. 


-Predsednik Republike Srbije bit će sa srpskim narodom, pokazat će da Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda. Uputit će poruku stabilizacije, ohrabriti građane i garantirati sigurnost koliko je to moguće.- rekao je Drecun za RTS. 


Milovan Drecun je rekao da dosadašnji tijek istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i, nažalost, efikasno izvedenom brutalnom ubistvu Olivera Ivanovića, kao i da su ga izveli profesionalci.


Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo je mišljenja da je razlog zašto u Prištini ne žele suradnju sa Beogradom to što žele "da manipuliraju dokazima koji će biti prikupljeni".


Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri odbacio je ranije mogućnost da se Beograd uključi u istragu o ubojstvu vođe Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda Olivera Ivanovića, objavili su prištinski mediji nakon zahtjeva iz Beograda da se istražnim organima Srbije omogući sudjelovanje u istrazi.


Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić kazao je ranije za RTS da nema nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubojstvu Olivera Ivanovića.


-Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtijevamo da se Srbiji omogući da sudjeluje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako - istaknuo je Đurić.


Lider Građanske inicijative Srbija, demokracija, pravda Oliver Ivanović ubijen je u utorak  dok je ulazio u prostorije stranke, a bit će sahranjen u četvrtak u Beogradu.


 


 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Vučić: Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!