Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 17.01.2018. 12:03 |

Češka vlada i premijer podnose ostavku nakon izglasavanja nepovjerenja

FENA Internet

PRAG, 17. januara (FENA) - Češka vlada predvođena Andrejem Babisem odlučila je podnijeti ostavku nakon što je izgubila podršku u parlamentu, javlja Reuters.

Vlada će ostati u tehničkom mandatu dok traju pregovori o formiranju nove koji bi mogli potrajati sedmicama i mjesecima, jer se Babis koji je pobjednik na izborima, suočava za optužbama za zloupotrebe.

- Vlada će podnijeti ostavku, a ja sam zatražio sastanak sa predsjednikom kako bih predao ostavku - rekao je Babis, milijarder koji je na zadnjim parlamentarnim izborima u Češkoj osvojio najviše glasova.

Ali, predsjednik Milos Zeman će, kako se očekuje, ponovo njemu povjeriti mandat za sklapanje nove koalicije, uprkos tome što se Babis suočava sa ozbilnom istragom i optužbama.

Češku očekuje i drugi krug predsjedničkih izbora u kojem će se aktuelnom predsjedniku suprotstaviti akademik Jiri Drahos, prenosi Reuters.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Vlada BPK Goražde - Za program kantonalnih podsticaja u poljoprivredi 600.000 KM

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana