Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 09:45 |

PDP: Na osnovu kojih zasluga su pripadnici 'Srbske časti' bili u NSRS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA,17.januara (FENA) – Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su najavili da će njihov klub tražiti zvaničan odgovor na osnovu kojih zasluga je dozvoljeno prisustvo ljudi sumnjivog kredibiliteta u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS). 

-Očigledno je da je parlament RS-a već duže vrijeme privatizovan i zapanjeni smo činjenicom da je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, po nalogu Milorada Dodika, ponovo dozvolio potpredsjedniku parlamenta Nenadu Stevandiću da ponižava najvišu zakonodavnu instituciju RS - navodi se u saopćenju iz PDP-a.

Prisustvo sumnjivih pripadnika ”Srbske časti” u salama Narodne skupštine RS pokazuje, dodaju u saopćenju, svu bahatost i beskrupuloznost vlasti u RS i zato postavljaju pitanje predsjedniku Narodne skupštine RS-a Nedeljku Čubriloviću - na osnovu kojih parlamentarnih zasluga ili nekih drugih zalaganja su pripadnici ”Srbske časti” zaposjeli poslaničke fotelje.

Klub poslanika PDP će insistirati da dobije zvaničan odgovor, budući da je ova vlast, iako plaća lobiranje za navodno poboljšanje slike o RS-u u svijetu, po ko zna koji put, kako kažu, obrukala RS.

Smatraju da je vrijeme da se predsjednik parlamenta RS-a oglasi u vezi sa ovim pitanjem.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo