Sport     | 16.01.2018. 21:08 |

Košarkaši Bosne Royal poraženi od Rogaške Slatine

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. januara (FENA) Košarkaši Bosne Royal izgubili su od Rogaške Slatine s 80:64, u susretu 14. kola regionalne Druge ABA lige. 

Sarajevski košarkaši nisu uspjeli upisati treću vezanu pobjedu, nakon što su u gostima prije dva kola savladali Vršac, a prošle sedmice u bh. derbiju bili bolji od Zrinjskog iz Mostara. 

Bosna je bila ravnopravan protivnik u prvoj četvrtini susreta, međutim Rogaška Slatina u drugom periodu igre odlazi na 15 poena razlike. Treća četvrtina donijela je ravnopravan odnos snaga na terenu, dok u posljednjem periodu utakmice Bosna nije imala snage da sustigne veliku prednost domaćina. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu s po 17 postignutih poena bili su Davis i Pajić, dok se u timu Bosne Royal istaknuo Šturanović s 15 poena. 

Sarajevskom kolektivu bio je to deseti ovosezonski poraz uz četiri ostvarene pobjede, te je i dalje predzadnja ekipa na ligaškoj tabeli. Rogaška Slatina sada je na učinku od osam pobjeda uz šest poraza i trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli koje donosi učešće u ''final fouru'' takmičenja. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!