Regija     | 16.01.2018. 17:48 |

Hrvatska: Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju nestaloj Francuskinji

FENA Agencije

KARLOVAC, 16. siječnja (FENA) - Molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. siječnja 2018. u zaseoku Ključu u Tržiću Tounjskome nedvojbeno upućuju na to da su pronađeni posmrtni ostaci nestale francuske državljanke Anne-Cecile Pinel (1991), izvijestilo je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Anne-Cecile Pinel nestala je u ljeto 2014., dok je bila na festivalu Momento Demento u Tržiću Primišljanskom, mjestu udaljenom samo kilometar i pol od mjesta na kojem je su tri godine poslije pronađeni njezini posmrtni ostatci.

 Mnogi su pretraživali teren u potrazi za nestalom Anne-Cecile Pinel, ali je HGSS pretraživanje dopustio samo na mjestima koja nisu bila minski sumnjiva. Zaselak Ključ,  rekao je za Hinu pročelnik HGSS-ove komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala, tada je bio na kartama Hrvatskoga centra za razminiranje kao minski sumnjivo područje, s postavljenim pločama "mine", te se pretraživao samo iz zraka, helikopterima.

 Na pitanje Hine o uzroku i mjestu smrti, ŽDO je odgovorio da se još čeka obdukcijski nalaz te da je potvrda identiteta sve o čemu zasad može izvijestiti.

 I molekularno-genetska analiza i obdukcija obavljaju se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, s tim da je ŽDO radi identifikacije pronađenog kostura zatražio žurnu DNA analizu i usporedbu s uzorcima roditelja mlade Francuskinje zbog njih i zbog interesa javnosti.

Kostur je 7. siječnja pronašla skupina lovaca Lovačkoga društva Srnjak iz Tounja, a u očevid i rasvjetljavanje tog smrtnog slučaja, osim Ogulina i Karlovca, uključio se i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

 Lovci su tada policiji potpisali izjavu da neće javno iznositi što su vidjeli i čuli u vezi s tim slučajem kako ne bi ometali očevid, izvide ili moguće kriminalističko istraživanje, rekao je za Hinu predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu