Regija     | 16.01.2018. 17:08 |

Inicijativa za doživotni zatvor uskoro u Skupštini Srbije

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 16. siječnja (FENA) - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije verificiralo je 125.500 potpisa građana inicijative Fondacije "Tijana Jurić" za uvođenjem doživotnog zatvora za ubojice djece, maloljetnika ili trudne žene, koji će biti proslijeđeni Skupštini Srbije kao građanska inicijativa za izmjenu Kaznenog zakona.

 Resorni ministar Branko Ružić poručio je u utorak, u razgovoru s osnivačem Fondacije "Tijana Jurić" Igorom Jurićem, kako je cilj i želja svakog čovjeka da djeca budu sigurna, a čemu će, dodao je, doprineti spomenuta inicijativa da se uvede doživotni zatvor za počinitelje najtežih oblika kaznenih djela koja su za posljedicu imala smrt djeteta, maloljetnika ili trudne žene.
 
 Fondacija je prikupila potpise 158.460 građana Srbije koji su izrazili potporu da se izmjeni Kazneni zakon.
 
 Ministarstvo, kao nadležni organ za vođenje Jedinstvenog biračkog spiska (JBS), na zahtjev Narodne skupštine, provjerilo je da li su svi potpisnici inicijative upisani u JBS, odnosno imaju li najmanje 30.000 potpisnika s ispravnim podacima, koliko je potrebno da bi Skupština uvažila građansku inicijativu. Utvrđeno je kako je više od 125.500 potpisa ispravno i potpuno.
 
 Ministar Ružić je izrazio zadovoljstvo što se koristi mehanizam građanske inicijative, naglasivši pri tome kako se na taj način jača demokratski proces i politička participacija građana u Srbiji, a istovremeno se pokazuje da donošenje jako bitnih odluka i zakona mogu inicirati sami građani, objavljeno je na internetskim stranicama Vlade Srbije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo