Servisne informacije     | 16.01.2018. 14:30 |

U BiH sutra oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Krajem dana i u večernjim satima u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar umjeren do jak, prijepodne jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevne od 7 do 13, na jugu i sjeverozapadu do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. U večernjim satima očekuje se susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 10 stepeni.

Danas je Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni bilo oblačno vrijeme s kišom mjestimično. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4, Bijeljina 2, Ivan-sedlo i Sokolac 3, Livno i Zvornik 5, Brčko  i Široki Brijeg 6, Mostar 7, Bugojno, Grude, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 8, Trebinje 9, Gradačac, Jajce, Neum i Stolac 12, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Zenica 13, Banja Luka i Doboj 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo