Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 13:44 |

Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti društva i države

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Mitropolit dabrobosanski Hrizostom upriličio je danas u sjedištu Mitropolije u Sarajevu tradicionalni božićni i novogodišnji prijem. U prigodnom govoru mitropolit dabrobosanski Hrizostom pozvao je na afirmaciju dobra u ovoj godini koje, kako je kazao, kao da je protjerano s ovih prostora.  

- Afirmišimo ove godine čovjeka koji je u svakom pogledu jako povrijeđen. Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti društva i države i učinimo (sebe same i ovu državu) dostojnom poštovanja u svijetu. Upravo zato nam je potrebna dobra volja među ljudima - naglasio je.      

Gostima ali i svim ljudima u BiH i širom svijeta mitropolit dabrobosanski Hrizostom poželio je dobar početak nove kalendarske godine. Poručio je da, osim što su sreća i uspjeh zadate biblijske kategorije, one su potreba i molitva svih ljudi bez razlike na religiju, kulturu i civilizacije.

- Poželimo u ovoj godini, koja će zasigurno biti burna i izazovna, mir i dobru volju među ljudima. Neka ova godina bude ta u kojoj će se pravdom podići ova država, a narod biti veseo, sretan i zadovoljan - naglasio je. 

Današnjem prijemu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, vjerskih zajednica, akademske zajednice, kao i predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija angažovanih u BiH, među kojima su bili članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, nadbiskup vrhbosanski kadinal Vinko Puljić, predsjednik Jevrejske zajednice Jakob Finci, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, potpredsjednik Federacije Milan Dunović...

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo