Najave     | 16.01.2018. 10:56 |

U Sarajevu predavanje svjetskih poznatih arhitekata

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Svjetski poznati arhitekata Seung H-Sang, prvi gradski arhitekta Seoula, i Mladen Jadrić, predavač na Tehničkom Univerzitetu u Beču i svjetski nagrađivan arhitekte, sutra će u sklopu serijala Noći arhitekture u sarajevskom kinu Meeting Point održati predavanje. 

Seung H- Sang je jedan od najpoznatijih korejskih arhitekata, koji je pored brojnih projekata i knjiga, 2014. godine bio izabran i za prvog gradskog arhitektu metropolske vlade u Seulu. Njegov rad se zasniva na sopstvenim kritičkim uvjerenjima o Zapadnoj kulturi dvadesetog vijeka, čiji je predmet 'ljepota siromaštva”.

Mladen Jadrić predaje i praktikuje arhitekturu u Beču, Austrija. Kao gostujući profesor je predavao na arhitektonskim fakultetima širom svijeta. Dobio je državnu nagradu za eksperimentalnu arhitekturu, 'Karl Scheffel Preis' i 'Schorsch Preis' grada Beč.

Noći arhitekture su komplementarni dio festivala Dani arhitekture i podrazumijevaju seriju događaja koji će biti održani tokom cijele godine u večernjim satima, s ciljem kontinuiranog okupljanja arhitekata, saopćili su organizatori. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predavanje u Tomislavgradu u sklopu kampanje 'Poštuj život, ne oružje'

Predavanje nadbiskupa Tome Vukšića na Filozofskom fakultetu SUM-a

U Mostaru interaktivno predavanje 'Život u obitelji osoba s invaliditetom'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta