Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 09:58 |

Sve veći broj djece u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. januara (FENA) - U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Bugojnu trenutno boravi 125 mališana, uzrasta od jedne do sedam godina.

Kako je Feni kazala direktorica Centra Edina Šupić, broj korisnika stalno raste čemu su doprinijeli brojni projekti, kojima su poboljšani uvjeti za rad uposlenih i smještaj djece.

Između ostalog, uspješno je riješen problem grijanja, zahvaljujući sredstvima Općine Bugojno koja su bila predviđena za kapitalna izdvajanja u 2015.

-Ministarstvo prostornog uređenja SBK-a je u 2016. odobrilo naš projekt utopljavanja. Zamjenjena je vanjska stolarija na cijeloj zgradi, postavljeni radijatori, a gubljenje toplotne energije svedeno na minimum - istaknula je.

Podrška svih nivoa vlasti nije izostala ni u 2017. u kojoj je, dodaje, zabilježena vrijedna donacija Prevent grupacije, koja je obezbjedila namještaj za ovu predškolsku ustanovu.

-Također, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke odobrilo je projekt 'Korak po korak',  tako da smo bili u mogućnosti da uspostavimo saradnju s logopedom - dodala je Šupić.

Po njenim riječima, uposlenici Centra će i u narednom periodu "činiti promjene na bolje u svijetu najvećeg bogatstva - djece“.

-Želja nam je da povećamo smještajne kapacitete i broj korisnika, te adaptiramo ostale objekte koji se nalaze u krugu Centra - naglasila je ona.

Određene stvari na tom planu već su poduzete u martu 2015. produženjem radnog vremena ove ustanove, a iste godine prestala je praksa korištenja kolektivnog godišnjeg odmora uposlenih.

- Omogućili smo djeci boravak u vrtiću tokom cijele godine, što se pozitivno odrazilo na finansijsku situaciju u ustanovi. Također, krajem 2016. otvorili smo jaslice za one najmlađe - navela je Šupić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo