Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 15.01.2018. 22:46 |

Zbog kvara na kotlovima obustavljeno daljinsko grijanje u Zenici

FENA Saopćenje

ZENICA, 15.januara (FENA) - Tokom večernjih sati na području grada Zenice došlo je do obustave grijanja stambenih i poslovnih prostora priključenih na mrežu daljinske distribucije toplote Javnog preduzeća „Grijanje“.

Prema službenoj informaciji iz kompanije „ArcelorMittal Zenica“ ponovno je došlo do kvara na oba kotla, kojim se proizvodi toplota za zagrijavanje gradske mreže i potrebe tehnološke pare u proizvodnom sistemu ArcelorMittala.

"Iako je kvar na kotlu broj 2 saniran prošle noći i kotao stavljen u funkciju, danas poslijepodne na njemu su uočeni novi tehnički problemi, zbog kojih je njegov rad ponovo zaustavljen, a umjesto njega pokrenut je kotao broj 1. Nažalost,  u večernjim satima došlo je do poteškoća u radu kotla broj 1 i on je morao biti zaustavljen", navodi se u saopćenju iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

Stručni timovi kompanije AMZ intenzivno rade na sanaciji kotlova kako bi ih što prije osposobili za proizvodnju toplotne energije, ali nije najavljeno kada bi se eventualno moglo očekivati ponovno pokretanje sistema daljinskog grijanja stanova i poslovnih prostora u gradu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta