Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 16:36 |

Nadležna komisija zatražila informaciju o paravojnim strukturama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Na sjednici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine nisu podržana načela Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Primljen je k znanju Godišnji plan obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2018. godinu.

Usvojeno je Izvješće o radu Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH za 2017. godinu, kao i Orijentacijski radni plan Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH za 2018. godinu.

Primljena je k znaju Obavijest o isteku mandata parlamentarnog vojnog povjerenika kao i materijal s oznakom "povjerljivo".

Zajedničko povjerenstvo je usvojilo zaključak kojim Ministarstvo sigurnosti BiH obvezuje da, u suradnji sa nadležnim policijskim i sigurnosnim agencijama, do 24. januara dostavi informaciju o saznanjima i eventualnim postojanju i djelovanju paravojnih i parapolicijskih struktura na prostoru BiH, kao i njihovim eventualnim prijetnjama po sigurnost građana i države.

Kako se dalje navodi, nakon što informacija bude dostavljena Zajedničko povjerenstvo će obaviti raspravu o informaciji i odlučiti o poduzimanju daljnjih koraka, saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'