Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 14:25 |

Premijer ZDK u radnoj posjeti općini Kakanj

FENA

KAKANJ, 15. januara (FENA) - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra održao je radni sastanak sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem, tokom njegove posjete toj lokalnoj zajednici i informisao ga o stanju u općini i razvojnim projektima za 2018. godinu.

Nakon posjete premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo onim što je urađeno u proteklom periodu u općini Kakanj, kao i radom načelnika.

Premijer Galijašević  i načelnik Mandra posjetili su gradilište nove sportske dvorane, gdje su u toku građevinski radovi koji obuhvataju izradu konstrukcije tog objekta.

Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM i koji će uz kapacitete postojeće sportske dvorane, imati još jedan teren za košarku, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, svlačioničke prostore, te prostorije za fitnes i teretanu.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona gradnju objekata sufinansira sa 700.000 KM, obzirom na činjenicu da će nove dvoranske kapacitete koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja.

Na taj način će biti riješen problem koji su imali učenici te škole zbog nepostojanja sale za tjelesni odgoj.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hurtić u Kaknju osudio napad na župnika

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila vlč. Žarka Vujicu u Kaknju

Kakanj - Vezao velečasnog te uz prijetnju nožem oteo novac i zlato

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu