Ekonomija     | 15.01.2018. 13:33 |

Potpisan memorandum o saradnji u cilju smanjenja nezaposlenosti u Vogošći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Midhat Osmanbegović potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji s ciljem unapređenja uvjeta za ekonomski rast te smanjenja nezaposlenosti.

Kako je istaknuo Osmanbegović svaka lokalna zajednica ima specifičnosti, a u Vogošći je to metalna industrija koja se i dalje može razvijati. Poslodavcima je potrebna radna snaga koja se može pripremiti kroz programe dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba.

Potpisom je ovjerena poslovna i stručna saradnja u realizaciji programa zapošljavanja, programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba između ove dvije institucije i sve s ciljem smanjenja  nezaposlenosti u Općini Vogošća.

Ovaj projekat će se voditi u saradnji s vogošćanskim privrednicima i Srednjoškolskim centrom Vogošća koji educira potrebne kadrove metalskih zanimanja, saopćeno je danas iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U martu evidentirano manje nezaposlenih, ali i manje zaposlenih u ZDK-u

Problem Zapadnog Balkana: Veliki postotak mladih koji su nevidljivi za sustav

Blago smanjenje broja nezaposlenih u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu