Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.01.2018. 10:48 |

Lavrov kritizirao politiku SAD, nema saglasnosti oko pitanja Irana

FENA Internet

MOSKVA, 15. januara (FENA) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov žestoko je kritizirao Sjedinjene Američke Države optužujući ih da "samo postavljaju ultimatume i odbijaju prihvatiti realnost višepolarnog svijeta".

- Na žalost, naše američke kolege i njihovi saveznici još uvijek žele da rade sami i na bazi ultimatuma. Odbijaju slušati druge centre u svjetskoj politici - rekao je, prenosi AFP.

Lavrov je najavio da Rusija neće dozvoliti da se mijenja međunarodni ugovor sa Iranom što je zahtjev Washingtona. On tvrdi da su prijetnje SAD ozbiljno pogoršale situaciju u različitim dijelovima svijeta, uključujući Sjevernu Koreju. No, Lavrov je ocijenio da je Trumpova administracija više "asertivna" u odnosu na onu koju je vodio Barack Obama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!