Ekonomija     | 15.01.2018. 07:37 |

Predstavljanje organskih proizvođača i njihovih proizvoda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januar (FENA) - Savez udruženja organskih proizvođača FBiH, na redovnoj sjednici danas u Sarajevu donijet će odluke o daljim aktivnostima razvoja ORGANSKO FBiH za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH, uz bogatu degustaciju organske hrane koju će spremati članovi Udruženja BiH kuhari, kao i Udruženja ljubitelja palačinaka bit će predstavljeni organski proizvođači i njihovi proizvodi u Centru za razvoj i podršku organskim proizvođačima u Wisa centar Stup Novi Grad Sarajevo.

U sklopu svečanosti ORGANSKO FBiH, u znak zahvalnosti i podrške organskom sektoru, bit će dodijeljeno priznanje „Zlatna korpa organskih proizvoda“ VF KOMERCU.

Za dostignute rezultate u organskom sektoru na područu Unsko-sanskom kantonu bit će dodijeljeno priznanje Asocijaciji organskih proizvođača USK, Fatimi Gerzić obrt  TIM-MED, Asocijaciji organskih proizvođača TK, Almasi Huskič i Asocijaciji organskih proizvođača SBK/KSB, Enveru Avdić ESOF.

Iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH pozivaju ljubitelje organske hrane i kupce da im se pridruže, kao i sve druge predstavnike institucija i udruženja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam miliona eura

Inoviranje demokratskog sudjelovanja na lokalnoj razini u BiH

BiH na Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo