Ekonomija     | 14.01.2018. 15:02 |

Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14.januara (FENA) - Prvi festival banjalučkog ćevapa - „Ćevap fest“ posjetilo je jučer više od 10.000 Banjalučana i turista iz zemalja regiona, a na ovoj gastronomskoj manifestaciji pojelo se čak 8.500 porcija ćevapa, procjenjuju organizatori skupa.

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

Iz Gradske uprave navode da je, po procjenama, ovo jedna od najposjećenijih manifestacija koja je u proteklih godinu dana održana u najvećem gradu RS-a.

Osim Banjalučana, na ovoj gastronomskoj manifestaciji je zabilježen i veliki broj turista iz regiona, a posebno iz Slovenije i Srbije.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je najavio da će Gradska uprava, poslije tako velikog interesa, ovu manifestaciju organizovati svake godine, s ciljem da preraste okvire Banje Luke i BiH.

-Osim brendiranja i zaštite geografskog porijekla banjalučkog ćevapa, kao posebnosti našeg grada, jedan od ključnih razloga za to što smo se odlučili na organizaciju ove manifestacije jeste prije svega podizanje turističke posjete, što je i jeste jedan od strateških ciljeva aktuelne gradske administracije. Veliki rast posjeta turista na skupovima koji su iza nas, kao što je slučaj sa novogodišnjim koncerata na Trgu, a, sada i ova manifestacija, ukazuju nam da idemo u dobrom smjeru - kazao je Radojičić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo