Bosna i Hercegovina     | 13.01.2018. 17:15 |

SDPBiH: Naš Izborni program bit će plan rada budućih vlada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Na Strateškom planiranju Socijaldemokratske partije BiH u Doboju, nastavljen je rad na izradi nacrta Izbornog programa - Plan 10.

Izrada tog programa počela je prije skoro godinu dana, te će SDP, nakon njegove skorašnje finalizacije, program predstaviti široj bh. javnosti, saopćeno je iz te stranke.  

Navode da socijaldemokrati za predstojeće izbore namjeravaju ponuditi detaljan dokument, koji će više ličiti na plan rada budućih vlada, nego na izborni program jedne stranke.

- Nacrt Izbornog programa rezultat je cjelogodišnjeg rada SDP-a BiH, istraživanja, obilaska više od 50 gradova širom BiH i direktnog kontakta s građanima. U konsultacije o izradi programa bio je uključen i veliki broj nevladinih organizacija, sindikalnih organizacija i udruženja poslodavaca, kao i mnoštvo nezavisnih stručnjaka i zainteresovanih građana - navodi se u saopćenju. 

Istaknuto je da su u nacrtu Izbornog programa ponuđena konkretna i provediva rješenja velikog broja akutnih problema iz deset cjelina, pod nazivima Plan za ekonomiju, Plan za pravdu, Plan za mlade, Plan za kulturu i sport, Plan za ekologiju i turizam, Plan za obrazovanje, Plan za zdravstvo, Plan za pravedno društvo, Plan za EU, NATO i dijasporu i Plan za reformu javne uprave.

- Proces izrade programa je još u toku, pa građani, članovi i simpatizeri SDP-a i dalje na javnim tribinama širom BiH mogu navesti svoje prijedloge za rješenje problema iz raznih oblasti, koji će biti ugrađeni u nacrt Izbornog programa. Osim toga, otvoren je i proces online konsultacija i svim građanima omogućeno je da svoje sugestije šalju putem interneta na e-mail adresu plan10@sdp.ba - navodi se u saopćenju iz SDP-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo