Regija     | 13.01.2018. 14:19 |

General Diković: Srbiji potrebni obrambeni sustavi PZO dometa većeg od 400 km

FENA Agencije

BEOGRAD, 13. siječnja (FENA) - Načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije (GVS) general Ljubiša Diković izjavio je u subotu da su protuzračnoj obrani Srbije potrebni obrambeni sustavi dometa većeg od 400 kilometara, te da se razmatra nekolikom opcija, a ne samo nabava ruskog raketnog sustava S-300, objavila je Radio-televizija Srbije(RTS).

Diković je u specijaliziranoj emisiji "Dozvolite..." RTS-a rekao kako "aktualna situacija u međunarodnim odnosima utječe na planove razvoja sposobnosti Vojske Srbije", najavljujući da će VS uz redovite zadaće, ove godine raditi na moderniziranju naoružanja, prenosi Hina.

Komentirajući medijska nagađanja o nabavi raketnih sustava S-300 i BUK, Diković je rekao da se planira nabava sustava velikog i srednjeg dometa, a razmatra se koji su sustavi najbolji i najučinkovitiji za konfiguraciju teritorija Srbije.

"Jasno smo kazali da nam je potrebna protuzračna obrana koja može voditi borbu na daljinama većim od 400 kilometara. Koji će to sustav biti - vidjet ćemo....Naravno da se razmatraju i sustavi S-300 i BUK, ali razmatramo i druge sustave", objasnio je Diković za RTS, naglasivši kako "još nije vrijeme da se govori o konkretnom rješenju".

Beogradski mediji ranije su objavili da će predsjednici Srbije i Bjelorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, u ožujku ove godine potpisati ugovor o kupnji četiri baterije sustava S-300 i šest zrakoplova MIG 29.

Srbija je u 2016. dobila paket donacija naoružanja i vojne opreme iz Rusije, među ostalim i šest korištenih zrakoplova MiG-29 čija će modernizacija koštati između 180 i 230 milijuna eura, podsjeća Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo